Plase de țânțari

Plasele de insecte sunt elemente / piese de protecție împotriva insectelor, formate dintr-un cadru de aluminiu și o plasă sau sită. Sitele plaselor sunt realizate dintr-un material foarte rezistent numit prolipropilenă. Acest material este foarte ușor ca greutate, dar este foarte rezistent în timp și în diverse condiții meteorologice.

Toate tipurile de plase de țânțari se produc la comandă, pe mărimile spațiilor unde urmează să fie montate (la ferestre, la uși, etc). Plasele de insecte asigură un grad mare de confort pe timpul verii și te protejează de multe insecte nedorite. Plasele de țânțari sunt ușor de manevrat și de întreținut, asigură o bună circulație a aerului în locuință și îți permit aerisirea rapidă pe parcursul anotimpurilor mai călduroase. Plasele de țânțari se încadrează ușor în orice tip sau culoare de tâmplărie. Montajul lor este mai rapid decât cel al geamurilor, iar efectele sunt de lungă durată.

Există 4 tipuri de plase de insecte: roll-out, plisse, tip rulou sau fixe / pe balamale.

1. Plasele fixe

Plasele clasice sunt acele plase fixe, care au închidere / deschidere pe balamale. Sunt formate dintr-un cadru de aluminiu cu accesorii din plastic și o plasă / sită din prolipropilenă. Acest material - prolipropilenă - este un material rezistent în timp, dacă este păstrat în condiții optime, cu ochiuri foarte mici și care ține insectele mici sau mari la distanță. Culoarea este cea aleasă de tine din oferta noastră variată.


2. Plase de tip rulou

Acest tip de plase sunt plase formate dintr-un cadru de aluminiu fix, o carcasă de aluminiu fixă și plasă / sită din prolipropilenă și accesoriile aferente. În carcasă se află axul pe care se învârte plasa atunci când vrei să o ridici. Plasa tip rulou este mai modernă, mai ușor de manevrat, nu necesită demontarea în anotimpurile reci (tocmai pentru că plasa se adună în carcasa de aluminiu). Există plase tip rulou vertical, lateral sau dublu lateral. Plasele tip rulou sunt mai durabile în timp decât cele fixe, au design modern, sunt mai ușor de manevrat, mai rezistente la schimbările climatice și, după cum probabil te așteptai deja, mai scumpe.


3. Plase de tip plisse

Plasele plisse sunt formate dintr-un cadru de aluminiu, cu sită de prolipropilenă pliabilă în formă de zig-zag (sau linie frântă) și accesoriile aferente. Au un design modern și elegant și sunt recomandate mai mult în spațiile destinate clienților (restaurante, hoteluri, pensiuni, etc.). La acest tip de plase nu este necesară demontarea pe timp de iarnă ceea ce le face mai ușor de manevrat decât cele fixe. Au durabilitate mai mare în timp și sunt mai rezistente la condițiile meteorologice. Sunt disponibile în mărimi mari atât pentru uși, cât și pentru geamuri mari.


4. Plase de tip roll-out

Plasele de tip roll-out sunt o alternativă la cele de tip rulou cu o diferență majoră: acest tip de plasă poate fi produs în mărimi mari și foarte mari fiind recomandate mai ales pentru uși, uși culisante / glisante în spații hoteliere, comerciale, etc. Aceste plase sunt ușor de manevrat și au două posibilități de de deschidere: lateral sau dublu lateral. Au de asemenea un design modern, ușor de folosit și nu necesită demontare.

Pervaze/glafuri

Glafurile sau pervazele sunt elemente importante ale fiecărui geam, mai exact baza orizontală a fiecărui geam. Acestea pot fi exterioare sau interioare, personalizabile pe orice culoare. Pervazele interioare sunt din PVC, iar cele exterioare din aluminiu (grosimea recomandată este de minim 2 mm). Rolul unui pervaz este de a proteja geamul, dar și de a aduce un plus estetic - finalizează operațiunea de montaj.Pervazele exterioare au rolul de a oferi protecție împotriva înghețului, a mizeriei. Acestea împiedică zăpada, ploaia să se infiltreze în tencuială și protejează pereții și de igrasie sau degradare. Pervazele interioare oferă protecție pereților împotriva infiltrațiilor, pot susține diverse obiecte de decor sau plante. Ambele tipuri de pervaze au în componența lor capace: capace de aluminiu cu picurători pentru cele exterioare. Picurătorile sunt piese care asigură scurgerea apei departe de perete.

Glafurile sunt ușor de întreținut și recomandate la fiecare geam. În lipsa lor murdăria, apa, zăpada, ploaia s-ar infiltra prin pereți mult mai repede. De regulă, pervazele se aleg din același material și culoare ca tâmplăria.

Recomandăm montarea acestor piese pentru o mai bună păstrare a calității geamurilor, pentru a evita apariția igrasiei și, de ce nu, pentru un aspect frumos al locuinței - atât în interior, cât și în exterior.

Alte accesorii

Alte accesorii (balamale, capace pentru pervaze, tabachere pentru rulourile exterioare, clipsuri pentru plasele de țânțari, siguranță pentru copii cu cheie la fereastră / ușă, sisteme de închidere, mânere, garnituri de fixare, blocatori pentru ferestre / uși, alte seturi de capace, siguranțe pentru ventilație, șuruburi, etc)